keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Röret Runt 2009



Eilen oli sitten vuoden viimeinen kuntotapahtuma: ensimmäinen perinteinen Röret Runt 300 Uudessakaupungissa. Idea oli siis kaikessa pölhöydessään viettää päivä ajaen maantiepyörällä Kuntoputkessa (tuttavallisemmin Röörissä) ja pyrkiä ajamaan 1040m pitkä kierros riittävän monta kertaa, että 300km tulisi täyteen (289 kierrosta siis). Tuo ei ollut mikään ihan mitätön haaste, koska putken korkeusprofiili on aika haastava, nousumetrejä tulee ilmeisesti 11 kierrosta kohti. Lisäksi joka kierrokselle tulee tiukkojen kaarteiden myötä kiihdytyksiä, joten mihinkään rentoon yhtäjaksoiseen rullailuun ei oikein ole mahdollisuutta.

Putkea lähti kiertämään 23 kuskia, joista osalla oli alun perinkin suunnitelmana tyytyä vähän "täyttä matkaa" lyhyempään ajorupeamaan. Loppujen lopuksi 300km sai täyteen kuusi kuskia, minä yksi heistä. Ajoin kolmen hengen porukassa melkein koko matkan. Alussa rynnittiin aivan kohtuutonta vauhtia, mutta pikku hiljaa vauhtimme rauhoittui. Ajo pysyi silti aika ripeänä ja energisenä jonnekin 230-240km paikkeille - siitä eteenpäin matka meni kyllä aika puhtaasti maaliin pääsyä odotellessa, ainakin minulla. Tavoitteeseen kuitenkin päästiin. Ajoaikaa meni aika tarkkaan 9:30, mihin päälle tuli noin tunti taukoilua.

Tuo putken kiertäminen ei ole aivan niin älytöntä, kuin miltä se saattaa kuulostaa. (Vaikka onhan se aika älytöntä kuitenkin). Tapahtuma oli kaikin puolin mukava. Kapeassa putkessa ajamisessa on riskinsä, varsinkin kun asfaltin reunassa ei ole ojaa, vaan betonianturoihin tuetut teräspalkit. Koko porukka ajoi kuitenkin siististi, ja matkaa tehtiin turvallisesti. Illalla tunsi kyllä ajaneensa, ja tänäänkin on olo ollut kohtuullisen naatti. Ensi vuonna uudestaan!

Päivitys 1.1.2010: kuva lisätty. Kuvaa klikkaamalla pääsee tapahtuman kuvagalleriaan.

1 kommentti:

Yeti kirjoitti...

Hieno ja älytön suoritus. Minusta jo Kangasala 24H:ssa oli ongelmana se että ajo kävi aika yksitoikkoiseksi. Putkiajo on varmasti yli kymmenen kertaa pahempaa tässä suhteessa.