perjantai 24. huhtikuuta 2009

OTB... eiku VK ennen aamukuutta

MTB-Turun aamujaoksen motto on "OTB ennen aamukuutta". Tänään aamulla oli kuitenkin toinen kirjainyhdistelmä kyseessä, kun kokeilin miten vauhtikestävyyslenkki onnistuisi aamulla.

Viime syksyn kuntotestissä anaerobiseksi kynnyssykkeekseni mitattiin 166 (max 186). Kynnyssyke on pk-painoitteisen talvitreenin ansiosta tuskin ainakaan noussut, joten otin tavoitteeksi ajaa aamulenkin keskellä n. 2x10 minuuttia yrittäen pitää sykkeen alueella 155-165. Kirpeässä (-3°C) mutta onneksi melkein tyynessä säässä lähdin maantiepyörällä matkaan. Ensimmäinen veto oli hankala. Vaikka ajo tuntui ihan hyvältä, sykettä ei vain meinannut saada pysymään ylhäällä. Vedon keskisykkeeksi jäi 148. 10 minuutin palauttelun jälkeen tein toisen vedon, joka tuntuikin jo ihan erilaiselta: keskisyke 159. En ole varma, mistä näin suuri ero voisi johtua, mutta muutama arvaus:

- liian lyhyt lämmittely (n. 20 minuuttia)?
- ennen lenkkiä syöty banaani tehosi vasta puolen tunnin ajon jälkeen?
- ensimmäisen vedon jälkeen syöty kofeiinipitoinen geeli herätti elimistön toiseen vetoon?

Joka tapauksessa lenkistä jäi hyvä olo ja hyvä mieli: kyllä tämä onnistuu aamuisinkin. Positiivista oli myös se, että syke laski vetojen jälkeen todella nopeasti normi-aamu-pk-lenkkialueelleni (115-125). Ajattelin tehdä näitä lenkkejä toukokuun ajan kerran viikossa ja vetoja pidentäen niin, että kuun lopulla vedot olisivat vähintään 2x20 minuuttia.

Ei kommentteja: