torstai 28. toukokuuta 2009

Se tuntui pahalta - voisinko saada lisää?

Tempoura avattu, ja vähimmäistavoite täyttyi - tuli uusi ennätys.

Olosuhteet olivat hyvät: tuuli oli heikkoa eikä satanut, vaikka aikaisemmin iltapäivällä siltä näyttikin. Tein pienen lämmittelylenkin matkalla Liedon Ilmarisiin, missä lähtö- ja maalipaikka oli. Pari lyhyttä koekiihdytystä riitti kertomaan, että sykkeet kyllä saa nousemaan. Mitään pahaa ylirasitusta ilmeisesti ei siis ollut. Pakko myöntää että jännitti aika lailla, kun ei tiennyt mitä odottaa. Kun saavuin paikalle, oli ilmoittautumisjonon päässä aamujaoksen Pihvi, ja liityin seuraan. Ilmaristen tanssilavan parkkipaikka oli pullollaan tempopyöriä ja levykiekkoja, mutta oli siellä joku muukin normaalilla maantiepyörällä.

Lähdöt olivat puolen minuutin välein, ja ennen kuin ehdin oikein tajuta mitä tapahtuu, olin jo lähtöjonossa ja pian sen jälkeen kiihdytin matkaan. Reitti oli onneksi ennalta tuttu, eikä sen miettimiseen täytynyt uhrata energiaa. Tarkoitus oli ajaa alussa sellaista vauhtia, ettei ainakaan tule katkeamista, eli pitäen sykkeen jossain 165-170 paikkeilla, ja katsoa jos kääntöpaikan jälkeen pystyy lisäämään tehoja. Katkeamista ei tullut, mutta en kyllä saanut paluumatkalla myöskään tehoja korkeammalle. Maaliin tulin ajassa 16:01, mihin olen aika tyytyväinen.

Kovaa meneminen tuntui tietysti jonkun verran pahalta, ja keuhkoissa tuntuu edelleen, mutta kyllä tuommoinen pätkä pitäisi pystyä menemään vähän kovemmilla tehoilla - nyt keskisykkeeksi jäi 166, kun maksimini on 186. Tämä ei siis jää tähän! Täytyy myöhemmin kesällä yrittää parannella aikaa. Sen verran voisi ainakin panostaa kalustoon, että hommaisi irrotettavan aerotangon. Hiukan houkuttaisi myös korkeaprofiiliset kiekot, mutta täytyy katsoa raaskiiko - ne eivät ihan halpoja ole.

6 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Pitäisiköhän julistaa blogisi lukijoiden kesken kilpailu: "onko Jussilla tempopyörä ennen syksyä?" :-)

Odotetaan tulosten julkistamista...

Jussi kirjoitti...

Heh.

Emmää mitään tempopyörää osta. Ainakaan tänä vuonna...

Mutta myönnetään, eilen illalla tuli lueskeltua esim. tätä:

http://www.bikeradar.com/road/fitness/article/how-aero-is-aero-19273?source=newsletter&attr=road/2009/05/14

Aika valtava ero maantiepyörän ja tempopyörän välillä näkyy olevan 40 km/h vauhdeissa, tosin suurimman osan erosta saa kurottua jo lisäämällä maantiepyörään tuon lisätangon.

Tämän kun olin lukenut, niin mieleeni juolahti myös, että ensi vuonna pääsen M40-sarjaan, ja sitä triathloniakin on tullut mietittyä... mutta toistaiseksi kieltäydyn ynnäämästä näitä seikkoja :-)

Jussi kirjoitti...

Hohoo, paitsi että tein eilen uuden ennätykseni kympillä, voitin sarjan M30, ja jäin siinä viimeiseksi. Kolmesta uudesta kokemuksesta kaksi positiivista ja yksi negatiivinen.

Matti kirjoitti...

Toi M30:han vaikuttaa sellaiselta sarjalta, missä mäkin pärjäisin. Etenkin sen jälkeen, kun täytät 40...

Yeti kirjoitti...

Pitäisikö joskus kokeilla? Laji vaan vaikuttaa sellaiselta että se on keuhkoille aika rankka.

Veikkaan että Jussilla on vuoden kuluttua uusi tempopyörä. Todennäköisesti löytyy vastustamaton syystarjous tai jotain.

Jussi kirjoitti...

Siellähän niitä tempoja on tarjolla noin kahden viikon välein melkein koko kesän ajan, kokeilemaan vaan. Minun seuraava yritykseni menee kyllä heinäkuulle Vätternin takia.

Olen ajatellut että syksymmällä yrittäisin juosta vähän enemmän. Jos polvi nykyään kestää myös pidempiä/reippaampia lenkkejä, niin voi olla että tempo/tri -pyörän hankinnalle olisi ihan riittävästi perusteita... mutta ei nyt. Kuulitko, Jussi, EI NYT.