keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Katse tulevaan...

Tässä blogissa olisi tarkoitus mm. pohtia sekä tulevia tavoitteita että menneitä treenejä vähän yksityiskohtaisemmin, kuin mitä keskustelupalstoilla viitsii tehdä. Ensin tavoitteista.

Tämän vuoden päätavoitteet ovat kesäkuussa, samat kaksi pitkää suoritusta kuin viime kesänä. Kummassakin olisi haaveena päästä uudelle tuntiluvulle.

- 12-13.6. Vätternrundan, 300 km maantietä. Viime kesänä ajaksi tuli 10.18, joten tänä kesänä on tavoitteena alittaa 10 tunnin raja. Tämä saattaa onnistua helpostikin - viime kerralla käytin alkumatkasta aika paljon aikaa taukopaikoilla kahvia juoden, enkä muutenkaan mennyt missään vaiheessa äärirajoilla. Varsinainen ajoaika taisi olla 9.25. Mutta noin pitkässä pätkässä voi aina joku asia mennä pieleen, ja jos sattuu kovin tuulinen sää niin matkanteko voi hidastua paljonkin.

- 27.6. Tahko MTB, 120 km maastoa. Viime vuonna 9.46. Alle 9 tunnin aika vaatii siis aikamoista parannusta, mutta kyllä tämänkin pitäisi olla mahdollista. Viime vuonna oli jotain ongelmaa nesteen imeytymisessä, mikä aiheutti loppupuoliskolla aika pahoja kramppeja. Maastoajotekniikka on myös varmasti parempi kuin viime vuonna, joten matkanteon ainakin pitäisi olla taloudellisempaa. Tämän tavoitteen toteutuminen taitaa kyllä vaatia ainakin sen, että keli ei olisi kovin märkä. Muutenkaan ei saa paljon mennä pieleen.

Muissakin tapahtumissa tulee varmasti käytyä, mutta niihin en osaa ainakaan etukäteen asettaa mitään tarkkoja tavoitteita.

Pyöräilyn ohella on tarkoitus käydä enemmän tai vähemmän säännöllisesti juoksemassa, ja jos paikat sitä kestävät niin syksymmällä voisi juosta ainakin puolimaratonin, ehkä kokonaisenkin. Olen kyllä aikaisemmin onnistunut aika hyvin rikkomaan paikkojani juoksemalla, ja kovin suuria riskejä en halua enää ottaa. Pyöräily on kuitenkin se ykköslaji.

Pidemmän tähtäimen tavoitteena (tai olisiko rehellisempää sanoa että haaveena) on jo ensimmäisessä merkinnässä mainittu Paris-Brest-Paris, joka järjestetään seuraavan kerran vuonna 2011.

Ei kommentteja: