sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Kalustokavalkadi, osa 3: Salsa Dos Niner


Talvella 2007 iskin silmäni Salsan Dos Niner -runkoon, ja tein itselleni listaa sopivasta kokoonpanosta. Juuri, kun olin suunnilleen valmis tilaamaan tavarat, huomasin että ruotsalaisella cyclecomponents.comilla oli myynnissä hyvällä alennuksella "esittelypyöränä" ollut Dos Niner, juuri oikealla runkokoolla. Kaikki osat olivat pykälää tai kahta hipompia kuin mitä olin itse suunnitellut, mutta hinta jäi silti halvemmaksi kuin omalla osalistallani. Eihän sellaista tarjousta voinut jättää käyttämättä, tilaus lähti saman tien. Myöhemmin kävi ilmi, että "democykel" tarkoittikin sitä, että pyörällä oli kyseisen nettikaupan sponsoroimana ajettu Bike Transalp Challenge, mutta väliäkö tuolla. Hyvä pyörä.

Dos Niner on softtail: takahaarukan alaputket on litistetty lehtijousen omaisiksi, ja yhden tuuman takajoustoa on vaimentamassa pieni sievä ilmaiskari. Käytännössä tuo on siis jäykkäperäinen pienellä selkää säästävällä pehmennyksellä.

Runkoon on ruuvattu kiinni vuoden 2006 hipoista hipointa osaa: keulana RockShoxin Reba Race, vaihteisto SRAMin X0, jarrut Formulan Oro Puro, ja Truvativin hiilikuitukammet. Itse olisin tosiaan tyytynyt vähän maltillisempiin osiin, mutta ilohan noilla on ajaa. Alkuperäiset kiekot eivät olleet muiden osien tasoa, nyt mennään Sun-Ringlen ja Mavicin valmiskiekoilla.

Viime vuoden Tahkon ajoin Salsalla, ja sitä varten pidensin keulan joustomatkan 100mm:iin. Ensi kesänä saatan mennä johonkin maraton-cupin osakilpailuun nöyrtymään, ajoasentoa voisi kokeilla madaltaa palaamalla 80mm joustoon ja/tai kääntämällä stemmin.

Ei kommentteja: