lauantai 7. maaliskuuta 2009

Kalustokavalkadi, osa 2: Kona Jake the Snake


Yksi talvi maantielenkkejä jo aikaisemmin mainitulla Cannarilla oli riittävästi: suora tanko sai yhtään pidemmillä lenkeillä hartiat jumiin ja kädet puutumaan niin että kotiin palatessa ei meinannut saada avainta kääntymään lukossa. Johtopäätös: tarvitsin cyclocrossarin. Maaliskuussa 2006 ostin Ajopyörästä Konan Jake the Snaken. Ongelma oli ratkaistu, ja luulin että pyörävalikoimani oli valmis: maantiepyörällä, maastopyörällä, cc:llä ja työmatkahybridillä pitäisi yhden ihmisen tulla toimeen (hah!).

Sittemmin Kona on saanut uusia osia mm. maantiepyörien päivityksissä yli jääneistä osista, ja alkuperäisestä kokoonpanosta ei ole jäljellä kuin stemmi, takajarru, satulatolppa ja tolpan kiristin. Vaihteisto on Shimanon 2x9 (vivut Ultegra, vaihtajat D-A); etuhaarukka Winwood Dualist Carbon, jossa kiinni Avidin BB5 Road-levyjarru. Kampisetti on FSA:n Gossamer Cross (46/36 rattailla), takakiekko American Classicin Hurricane ja etukiekkona XT-napa DT:n Compeilla kiinni Salsan Delgado Race Disc-kehässä. Ja lokasuojat Biltemasta.

Suurin osa Konan ajosta on tullut talvisin sekä kevään ja syksyn sepelikeleillä - kesällä olen ajanut sillä vain hyvin satunnaisia soratielenkkejä. Nykyisessä kokoonpanossa pyörä on tähän käyttöön varsin hyvä paketti. Jos siitä jotain menee vaihtoon niin sitten runko - tuo on ajotuntumaltaan melkoisen kova, mikä alkaa pitkillä lenkeillä haitata.

Ei kommentteja: