tiistai 9. kesäkuuta 2009

Näinhän tässä taas kävi...

... vaikka ei pitänyt. Nolottaa, mutta ei ehkä niin paljon kuin olisi syytä. Parempi kuitenkin tunnustaa heti, kun kiinni jään kuitenkin.


Sigmasport myy vuoden 2007 Specialized Transition -runkoja hintaan £575, mikä on mielestäni aika halpa. Kokoja 54 ja 58 oli jäljellä. Tempo/tri-pyörän runkokoon määrittäminen lähestyy salatiedettä, mutta useamman tunnin nettisurffaus- ja trigonometriasession perusteella päättelin, että koko 58 on minulle oikea. En osannut jättää tarjousta käyttämättä (olenko joskus kirjoittanut tämän lauseen ennenkin?)

Kuriiri toi rungon tänään, ja pitihän sitä vähän mallailla näiden uusien kiekkojen kanssa. Mitään muuta runkoon ruuvattavaa osaa ei vielä ole, ja nuo kiekotkin menevät Vätternin jälkeen maantie-Spessuun kokeiltaviksi (vaikka lähinnä tempokäyttöön tulevatkin, luultavasti). Ehkä kesälomalla voisi sitten askarrella tähän runkoon (jos maantie-Spessu on Spessu, niin onko tämä sitten Transu?) jotain osia kiinni ja hakea ajoasentoa kohdilleen. Mitään hipoa tuohon ei kyllä taida tulla, vaan todennäköisesti lähinnä Campan Centauria ja vastaavaa. Elokuussa on Porissa Kalevan kierroksen pyöräily (n. 110km tempo), joka on vapaa myös muille kuin Kalevan kiertäjille. Sinne houkuttaisi osallistua, toivottavasti tämä projekti on viimeistään silloin valmis.

Vuoden 2007 Transition on Specializedin viimeinen alumiinista tehty tempo/tri-runko, ja myös viimeinen suunnilleen perinteisen polkupyörän muotoinen. Aerodynamiikkaan on tässäkin silti panostettu: putket ovat melko litteitä, ja vaijerit kulkevat pitkälti putkien sisällä.

Ei näissä minun touhuissa taida kyllä paljon järkeä olla. Mutta kivaa tämä puuhastelu on. Cyclocrossari lähtee nyt myyntiin; fiksi ja LHT saavat riittää talven maantielenkkeilyyn. Ehkä ensi talvena voisi myös juosta enemmän, kun ensi kesänä on sitten triathlon-pyöräkin...

Ei kommentteja: