tiistai 28. huhtikuuta 2009

Kalustokavalkadi, osa 7: Surly Long Haul Trucker

Keväällä 2007 suunnittelimme vaimon kanssa pienimuotoista pyöräretkeilyä. Edellisen vuoden kokemuksista opiksi ottaneena en enää halunnut lähteä hybridin suoralla tangolla matkaan - olin siis löytänyt loistavan perustelun pienille hankinnoille! Hommasin Surlyn Long Haul Trucker (LHT) -rungon, muut osat jarruja, satulaa ja vaihdevipuja lukuun ottamatta sainkin joko vanhasta hyvin palvelleesta (ja osin päivitetystä) työmatkahybridistä tai muuten vaan varastosta löytyneistä osista. Pyörä on palvellut siitä lähtien, paitsi retkikäytössä (tämä on toistaiseksi rajoittunut muutamaan 2-3 päivän reissuun), myös työmatkapyöränä ja lastenistuimen kuljettimena.

Voimansiirto on Shimanoa: Deore kammet, Ultegra takavaihtaja, Shimanon maantiepakka ja tangonpäävaihtajat. Jarruina niinikään Shimanon cantileverit. Kiekkoina on tällä hetkellä Roseversandin huokeat trekking-kiekot. LHT:stä löytyy tietysti myös täyspitkät lokarit, tavaratelineet, lukko, kilikello sekä seisontatuki. Kaikki hyvin toimivaa tavaraa - jos nyt lähtisin pitkälle reissulle suurten kantamusten kanssa niin vaihtoon menisi vain kiekot (tilalle jotkut hyvät 36-pinnaiset, tukevat, normaalisti puolatut kiekot).

LHT on selvästi tehty pitkien päivien kuormajuhdaksi. Matala keskiö ja pitkä akseliväli saa sen kuormaamattomana tuntumaan jopa kankealta: ajosuunnan vaihto vaatii tiettyä määrätietoisuutta. Mutta heti, kun päällä on muutama kilo matkatavaraa, pyörä pääsee oikeuksiinsa, ja ajettavuus pysyy hyvänä, vaikka tavaraa olisi vähän enemmänkin, kunhan kuorma on järkevästi pakattu sekä eteen että taakse. Rungosta löytyy myös muutamia mukavia yksityiskohtia, kuten kierteet kolmannelle pullotelineelle sekä varapinnojen pidike vasemmassa chainstayssä.

Alla LHT koekuormattuna huomiselle Turku-Helsinki -pätkälle, kiinnitettyinä uudet Ortliebin laukut sekä jo toimivaksi havaittu Pron tankolaukku. Pyörä on huomisesta niin innoissaan että vallan keulii.


2 kommenttia:

TeeMa kirjoitti...

Mistäs olet tuon seisontatuen löytänyt? Olen vastaavaa etsinyt jo joitain kuukausia, tosin en kovin aktiivisesti.

Jussi kirjoitti...

Tuo tuki jäi heräteostoksena mukaan Lauttasaaresta, pyorahuolto.comista joskus vuosi tai kaksi sitten. On painava laite, mutta helpottaa kyllä pyörän kuormaamista.

Kiitos muuten nimesi takaa löytyvästä blogilinkistä, en ollut ennen blogiasi löytänyt. Täytyy joskus lueskella oikein ajan kanssa.